8 Okt 2012

Vår story

De två männen stannade plötsligt upp i sitt målande. Precis som påtiden de målade olagligt kunde ibland känslan av att vara iakttagen fortfarandekrypa på. Utan ord, som programmerade att reagera samtidigt, såg de sig omkring. Deras halvfärdiga, färgsprakande vägg doftade sprayfärg och deras ansikten var täckta av gasmasker.

Måhända en hotfull syn för vissa, men för kvinnan som betraktade det framväxande konstverket var det en syn hon kände igen och älskade. Hon såg ett skapande, en kärlek, en kreativitet som hon själv upplevde i sin ateljé. Vare sig man arbetar med glas eller med sprayfärg känner man igen en annan konstnär som älskar sin konst, och det var precis vad hon gjorde.

De två männen och kvinnan pratade länge; färgen på väggen slutade rinna och hann torka långt innan deras beslut om samarbete var bestämt. Ett samarbete som föddes ur igenkänning, ur skapandeglädjen, ur kärleken för färgande, formande, förändrande av yta.

Gemensamt har de inspirerat varandra att skapa konst och formgivning för vanliga hem och vanliga människor, alla hem och alla människor.

Efter månader av samarbete bjuds nu allmänheten in till Hem & villa, Sveriges största boendemässa med inspiration för hela hemmet, den 11-14 oktober 2012.

Vår story told by Elias Mantere.